--Brons in Beeld--

 

Winneth Sala is mijn moeder en behalve dat ook Beeldend kunstenares.

Op heel jonge leeftijd had zij al de wens om later als ze groot was, kustenares te worden. Steeds meer kreeg zij de behoefte om zich te ontwikkelen in de kunstzinnige richting en ongeveer 30 jaar geleden volgde zij haar hart en volbracht zij de uitgebreide opleiding aan de kunstacademie AKI (heden ArtEZ) te Enschede. Een plek waar zij in contact kwam met gelijkgestemden, inspirerende docenten en.. Brons!

Een gerenomeerd docent-/beeldend kunstenaar merkte op dat zij over een uitzonderlijk talent beschikt om Beeldend vorm te geven. Hij leerde haar alles over het bronsgieten zodat zij haar eigen Beelden kon vereeuwigen in Brons en dat doet ze tot de dag van vandaag. Het fascinerende proces van dit klassieke ambacht is voor haar een bron van inspiratie om steeds weer nieuwe kunstwerken te maken.

Verder zijn haar onvoorwaardelijke liefde voor de natuur, voor dierbaren, oude volkeren met hun wijsheden zoals de Tibetanen en de Boeddhistische filosofie, de kern van haar wezen en reden voor het scheppen van haar werk.

Inmiddels hebben vele particulieren, gemeentes en bedrijven haar Bronswerk aangekocht om een leven lang van te kunnen genieten.

Ik nodig U uit om haar werk te komen bekijken in de GieterijGalerie, wellicht bent U straks ook trotse eigenaar van één van haar Bronzen kunstwerken!

 

 

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.